gekookt eieren met sjalotjes, spekjes en trappist

  • Goedkoop en snel, Feestmaaltijd
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-04-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 eieren
150 gram sjalotjes
150 gram lichtgerookt spek
2 eetlepels olie
half flesje Westmalle dubbel
2 eetlepels allesbinder
1 krop sla
150 gram kerstomaatjes
2 eetlepels fijngehakte bieslook
peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pannen


Voorbereiding

sjalotjes schoon maken
sla wassen
kerstomaatjes wassen

Bereidingswijze

De eieren halfzacht koken. de olie verhitten in een koekenpan en reepjes spek om en om bakken, goed roeren en de sjalotjes erbij doen. vervolgens het bier erdoor roeren en gedurende 10 a 15 minuten op een laag vuurtje laten pruttelen. Op smaak brengen met zout en peper en binden met allesbinder.

Serveertip

Scheur de sla in stukjes verdeel dit over de vier bord. De eieren voorzichtig halveren, in het midden plaatsen en de saus erover gieten.
Garneren met gehalveerde kerstomaatjes en fijngehakte bieslook. Opdienen met stokbrood of ciabatta en een glas Westmakke Dubbel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten