Mosselpotje met venkel en pernod

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.



"Cassolette de moules au pernod"

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 kg mosselen * 2 venkels * 2 eetlepels pernod * 3 dl room * 1 tomaat * olijfolie * zout * peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de schoongemaakte venkels gaar in gezouten water. Laat ze uitlekken en afkoelen. Laat de mosselen op een hevig vuur openkoken en haal ze nadien uit de schelp. Zeef het kookvocht. Verwarm de mosselen en de in grove stukken gesneden venkels in een tikkeltje olijfolie. Flambeer met de pernod. Blus de vlammetjes met het gezeefde mosselvocht en de room. Kruid de saus eventueel nog wat bij met peper.

Serveertip

Garneer het gerecht met gepelde reepjes tomaat en venkelgroen. Serveer meteen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bonbolleken avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten