1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Gevulde morieljes met ganzenlever

Gevulde morieljes met ganzenlever

  • Frans, Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-04-2001

Ingrediënten 4 personen


4 dl kippenjus of consomme - 1 kippenborst - 100 gr ganzenlever - 20 morieljes (waarvan 12 jumbo's = groter dan 4 cm diameter) - 1 eierdooier - 1 dl room - 1 eetlepel gehakte peterselie



"Morilles farcies au foie gras", naar een recept van Piet Huysentruyt, tv-kok in "Lekker Thuis" op VTM.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de morieljes zeer vlug in water met een scheut azijn en dep ze droog op keukenpapier.

Bereidingswijze

Warm de kippenjus op en breng op smaak. Cutter de kippenborst met de ganzenlever, de eierdooier en de room en 8 gewassen morieljes tot een glad mengsel. Doe het mengsel in een spuitzak, spuit het in de 12 jumbo morieljes en pocheer die in de jus.

Serveertip

Serveer in een diep bord samen met wat jus en overstrooi met peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top