1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Zalm
  6. Carpaccio van droog gemarineerde zalm

Carpaccio van droog gemarineerde zalm

  • Scandinavisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-04-2001

Ingrediënten 12 personen


1 Atlantische zalmfilet met vel van 1,5 kg - 300 g suiker - 350 g fijn zeezout - 20 g gemengde peperbolletjes, grof gemalen - 2 eetlepels fijngehakte dille - 2 eetlepels olijfolie.Als garnituur : enkele mooie, witte champignons - 1 citroen - 1 kleine venkel, in dunne ringen gesneden - 100 g raketsla (rucola) - 2 eetlepels fijngehakte bieslook - 4 eetlepels olijfolie - peperDit heerlijke en snelle recept moet u daags voordien klaarmaken. Als u de hoeveelheden vermindert, bekomt u met een kleine zalmfilet of een halve zalmfilet voldoende voor 4 tot 6 personen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal met een pincet alle graten uit de zalmfilet. De suiker, het zout en de gemalen peperbolletjes mengen. Ongeveer 1/5 van dit mengsel in een rechthoekige, ondiepe geemailleerde schotel strooien en de zalmfilet met het vel naar onderen erop leggen. De zalmfilet bestrooien met de dille en vervolgens bedekken met de rest van het zoetzoute pepermengsel. Een houten plankje, verzwaard met een gewicht van ongeveer 1 kg, op de zalmfilet leggen en zo 24 uur in de koelkast laten marineren.

Bereidingswijze

De zalmfilet uit de droge marinade halen en heel even onder stromend water schoonspoelen. De zalmfilet drogen met een doek en insmeren met 2 eetlepels olijfolie. De zalmfilet met een zeer scherp mes in schuine, dunne plakjes snijden, zoals voor gerookte zalm. De zalmplakjes over de borden verdelen. Een salade maken met de raketsla, de venkel, het citroensap, de olijfolie en wat zout. De salade midden op de zalmplakjes schikken. De champignons in fijne plakjes snijden en errond leggen.

Serveertip

Bestrooien met bieslook en peper, besprenkelen met olijfolie en citroensap.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekendrie


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekendrie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top