1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Karamelsyllabub

Karamelsyllabub

  • , Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-04-2001

Ingrediënten 4 personen


500 gr. suiker, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 4 kaneelstokjes, 250 ml. water, 500 ml slagroom, 1 eiwit, tikkeltje zout, beetje basterdsuiker.


Verder heb je nodig


Pan met dikke bodem, kom om slagroom te kloppen, vetvrije kom om eiwit stijf te kloppen, mixer of garde. Eigenlijk dus niets bijzonders.


Nagerecht voor degenen die niet lijnen, wel lekker. De combinatie van kruiden met suiker en slagroom is nogal verrassend

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe suiker in pan met dikke bodem en zet deze op ee middelmatig vuur. Als de suiker begint te karamelliseren laurierblad, kruidnagels en kaneelstokjes toevoegen. Af en toe roerend alle suiker laten karamelliseren. NIET laten VERBRANDEN. Wanneer de suiker gekaremelliseerd is VOORZICHTIG het water toevoegen. Roeren tot alle suiker is opgelost en dan een paar minuten net tegen de kook aan houden. Zeven om de kruiden er uit te halen en laten afkoelen. De kaneelstokjes kun je er eventueel in laten.
Als de karamel is afgekoeld de slagroom goed stijf kloppen. Naar smaak er wat van de karamel door spatelen. Eiwit met een tikkeltje zout en wat basterdsuiker stijf kloppen. De slagroom er door spatelen en in de koelkast laten opstijven.

Serveertip

Met ijstang bolletjes op de borden leggen. Wat van de karamel toevoegen. Versieren met een tikkeltje kaneel.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gaius


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gaius
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top