1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. mosselen

mosselen

Door: fergui

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-04-2001

Ingrediënten 2 personen


3 takjes peterselie 3 tenen knoflook
1 pakje monchouboter a 100 gr
2 el boter 1 zak mosselen a 2 kg
1 dl droge witte wijn 150 gr soepgroenten
peper 1 citroen



Mosselen met monchou-boter

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorbereiden: peterselie fijn knippen. In kom peterselie, monchouboter, knoflook. Dit geheel goed door elkaar roeren. mosselen schoonmaken en koken in de witte wijn en soepgroenten. Ca 8 min. Dichte exemplaren weggooien na het koken.

Bereidingswijze

Bereiden:
Mosselen van elkaar scheiden. 1 helft weggooien , andere op platte schaal leggen met mossel erin. Enkele mosselschelpen apart houden ( dien als vork). Daarna elke mossel dichtsmeren met het monchoumengsel. Peper erover strooien. In ca 5 min. grillen onder de reeds voorverwarmde gril. Citroen in plakjes snijden en hiermee garneren.

Serveertip

1 zak a 2 kg. Is genoeg als borrelhapje voor 2 personen. Als maaltijd zak van 2 kg per persoon nemen.




Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fergui
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top