1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. mosselen

mosselen

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-04-2001

Ingrediënten 2 personen


3 takjes peterselie 3 tenen knoflook
1 pakje monchouboter a 100 gr
2 el boter 1 zak mosselen a 2 kg
1 dl droge witte wijn 150 gr soepgroenten
peper 1 citroen



Mosselen met monchou-boter

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorbereiden: peterselie fijn knippen. In kom peterselie, monchouboter, knoflook. Dit geheel goed door elkaar roeren. mosselen schoonmaken en koken in de witte wijn en soepgroenten. Ca 8 min. Dichte exemplaren weggooien na het koken.

Bereidingswijze

Bereiden:
Mosselen van elkaar scheiden. 1 helft weggooien , andere op platte schaal leggen met mossel erin. Enkele mosselschelpen apart houden ( dien als vork). Daarna elke mossel dichtsmeren met het monchoumengsel. Peper erover strooien. In ca 5 min. grillen onder de reeds voorverwarmde gril. Citroen in plakjes snijden en hiermee garneren.

Serveertip

1 zak a 2 kg. Is genoeg als borrelhapje voor 2 personen. Als maaltijd zak van 2 kg per persoon nemen.




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fergui


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fergui
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top