1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Creme brulee
  6. Creme Brulee

Creme Brulee

Door: barry_london

  • Belgisch, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-04-2001

Ingrediënten 12 personen


1,5 l verse room;
5 eierdooiers;
1,5 dl volle melk;
150 g fijne griessuiker;
2 vanillestokjes;
bruine kandijsuiker.


Verder heb je nodig


Klopper;
kookpan;
vuurvaste schaaltjes of potjes;
oven;
ovengrill;
(eventueel een kleine salamander of een speciale schijf voor creme brulee).


Gebrande eierpudding

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop de eierdooiers met de suiker tot een schuimige mengsel;
breng ondertussen de room met de melk en de vanille tot tegen het kookpunt;
verwijder de vanille;
meng van het vuur weg,al kloppend,het eiermengsel door de opgewarmde room;
giet deze bereiding in de individuele,vuurvaste schaaltjes of potjes;
zet ze in een bain-marie en plaats ze in een voorverwarmde oven van 80?C;
laat ze 45 minuten bakken;
neem de schaaltjes uit de oven en laat afkoelen;

Serveertip

Bestrooi ze net voot het opdienen met bruine kandijsuiker en laat de bovenkant kleuren onder de hete ovengrill;
of beter nog: druk een kleine,verhitte salamander(of een verhitte,speciale creme
bruleeschijf)op de bovenkant van de pudding.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van barry_london
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top