1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. macaroni ham-kaas

macaroni ham-kaas

Door: jmgriens

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-04-2001

Ingrediënten 4 personen


1 pak macaroni,
300 gram oude kaas vers geraspt,
2 grote uien,
3 grote tenen knoflook,
200 gram gerookte ham in blokjes,
zout en peper


Verder heb je nodig


Ketel met ruim water,
spatel,
scheutje olijfolie,
vergiet,
kaasrasp,
keukenmes,
snijplank,
braadpan,
klontje roomboter


Zeer eenvoudig te maken gerecht. Een waar caloriebombardement; eenvoudig maar heel smaakvol. Erg geschikt voor kleine kinderen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de macaroni zoals op het pak beschreven.
Snij ondertussen de knoflook fijn en de uien in ringen. Fruit dit even kort in de pan met een scheutje olijfolie. Rasp de kaas .

Bereidingswijze

Schud de macaroni in het vergiet en laat het goed uitlekken. Roer de gerapste kaas en ui met knoflook en de blokjes ham er doorheen. Alles goed door elkaar roeren. Eventueel een klont roomboter erdoor heen. Zout en peper naar eigen smaak. In de ingevette ovenschaal doen. Plaats de schotel nog 15 min. op 200 graden C.in de voorverwarmde oven. Tot er een mooi bruin krokant kaaskorstje op zit.

Serveertip

Elke frisse salade en rode of witte wijn mogelijk.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jmgriens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top