1. Home
  2. Recepten
  3. Mosselsoep

Mosselsoep

Door: evdstel

  •  , Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-04-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kg mosselen.
350 ml droge witte wijn.
50 gr boter.
1 el olijfolie.
1 ui, fijngesnipperd.
1 teentje knoflook, uitgeperst.
1 prei, schoongemaakt en in ringen gesneden.
1/2 tl fenegriek, fijngemalen.
1 1/2 el tarwebloem.
300 ml kippebouillon.
2 draadjes saffraan geweekt in 1 el kokend water.
1 el fijngehakte peterselie.
zout en peper.
2 el slagroom.
takje peterselie voor de garnering.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de mosselen enkele keren in schoon water, boen ze schoon en verwijder eventuele baarden. Verwijder de beschadigde en geopende mosselen die niet meer sluiten. Doe de mosselen met de wijn en 350 ml water in een grote pan. Leg het deksel op de pan, schud de pan regelmatig en kook de mosselen 6-7 min tot alle schelpen zijn opengegaan. Schep de mosselen uit het kookvocht en verwijder eventuele niet geopende exemplaren. Zeef het kookvocht door een fijne zeef en bewaar het.

Bereidingswijze

Verhit de boter en olie in een pan. Voeg uien, knoflook, prei en fenegriek toe en laat 5 min stoven. Roer de bloem erdoor en laat deze 1 min meestoven, voeg dan ca 625 ml kookvocht, de kippebouillon en saffraan toe. Breng aan de kook, leg het deksel op de pan en laat alles 15 min sudderen. Haal de mosselen uit de schelpen-op 8 mosselen na. Voeg alle mosselen bij de soep en roer de peterselie, kruiden en slagroom erdoor. Kook de soep nog 2-3 min. Garneer met peterselie



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van evdstel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top