1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. Gravad Lax Van Makreel

Gravad Lax Van Makreel

Door: samos

  • Scandinavisch, Lunch/Brunch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-04-2001

Ingrediënten 4 personen


2 el. grof zeezout, 2 el. lichtbruine suiker, 2 tl. witte peperkorrels, geplet, 1 bosje verse dille, gehakt, 6 grote makreelfilets van elk 250 gram (trek de graten er met een pincet uit)



Lekker lunch-gerecht voor feestdagen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng zout, suiker, peperkorrels en dille in een kom. Strooi een derde van dit mengsel midden op drie grote stukken. Leg op elk stuk een visfilet, met het vel naar beneden. Strooi hierop de helft van het mengsel. Leg er een tweede filet op, met het veel naar boven. Strooi de rest van het mengsel erover en vouw de folie tot een gesloten pakketje. Leg ze in een bak met daarop een zwaar voorwerp. Zet het geheel 24 - 36 uur in de koelkast.
Was voor het serveren het kruidenmengsel desgewenst voorzichtig van de filets af en dep ze droog. Snijd de filets in iets dikkere plakjes dan u bij gerookte zalm zou doen.

Serveertip

Serveer de aardappelkoekjes (zie lunch/brunch-gerechten) met de makreel en dilleroom (zie bijgerechten) op een bedje van krulandijvie en garneer met takjes dille.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van samos
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top