1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Bobotie
  6. Bobotie

Bobotie

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-04-2001

Ingrediënten 40 personen


1,5 kg rundergehakt
1,5 kg lamsgehakt
6 snee witbrood
450 ml melk
0,5 kg gesnipperde ui
6 eetlepel citroensap 6 tenen knoflook = gram
6 eetlepel massalakerrie = gram
3 theelepel koenjit = gram
3 theelepel ketoembar = gram
1 theelepel djinten = gram
? theelepel kruidnagelpoeder = gram
2 stuks fijngesneden groene peper = gram
1 theelepel peper = gram
2 theelepel zout = gram
2 theelepel bouillonpoeder = gram
225 gram rozijnen
150 gram gehakte amandelen
2 theelepel vriesdroge mint = gram
2 theelepel vriesdroge oregano = gram




Is een traditioneel Afrikaans gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week het brood in de melk en meng al deze ingredienten door elkaar.


Bestrijken met:

9 stuks eieren
300 cc melk


Oven voorverwarmen op 180 graden.
Gn. bak invetten, het gehaktmengsel hierin verdelen, giet hierover de losgeklopte eieren
met de melk, druk hierin 15 citroenblaadjes( djoeroek poeroet ).
Bak nu de bobotie in ongeveer 45 minuten gaar, de bovenkant moet mooi lichtbruin zijn.

Laat de bobotie afkoelen, snijdt deze in stukken, later verwarmen in de oven en bestrooien met een mengsel van klapper en gehakte noten.
Serveer er mango of abrikozenchutney bij.

Aantal porties = a 100 gram






























Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beenham


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beenham
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top