Gekarameliseerde Bananen Met Citroensorbet

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-04-2001

~een warm toetje van de barbeque~

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*1 limoen.*4 rijpe doch nog stevige bananen.*6 eetlepels bruine basterdsuiker.*4 eetlepels witte rum.*1/2 liter citroensorbetijs.*Aluminiumfolie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
BBQ

Voorbereiding

Boen de limoen onder stromend water goed schoon en rasp de groene schil dun af.Halveer de vrucht er pers hem uit.Roer de sap en de rasp door elkaar.Pel de banaan voorzichtig.Houdt hierbij de schil heel.Bestrijk de bananen met het limoenmengsel en bestrooi ze rondom met de bruine suiker.Leg ze terug in hun schil en sluit de schil.Pak de bananen vervolgens in in aluminiumfolie.Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

Bereidingswijze

Leg de bananen op het rooster en gril ze 12 minuten.Keer ze hierbij enkele malen om.Leg de bananen op bordjes en vouw het jasje voorzichtig open.Schenk er eventueel wat rum over en serveer ze met het ijs.

Serveertip

Voor de kinderen is een heel klein beetje ranja ook heel lekker over de banaan.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten