Gekarameliseerde Bananen Met Citroensorbet
- Nederlands, Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 18-04-2001
~een warm toetje van de barbeque~
Ingrediënten 4 personen
*1 limoen.*4 rijpe doch nog stevige bananen.*6 eetlepels bruine basterdsuiker.*4 eetlepels witte rum.*1/2 liter citroensorbetijs.*Aluminiumfolie.Benodigdheden
BBQVoorbereiding
Boen de limoen onder stromend water goed schoon en rasp de groene schil dun af.Halveer de vrucht er pers hem uit.Roer de sap en de rasp door elkaar.Pel de banaan voorzichtig.Houdt hierbij de schil heel.Bestrijk de bananen met het limoenmengsel en bestrooi ze rondom met de bruine suiker.Leg ze terug in hun schil en sluit de schil.Pak de bananen vervolgens in in aluminiumfolie.Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Bereidingswijze
Leg de bananen op het rooster en gril ze 12 minuten.Keer ze hierbij enkele malen om.Leg de bananen op bordjes en vouw het jasje voorzichtig open.Schenk er eventueel wat rum over en serveer ze met het ijs.
Serveertip
Voor de kinderen is een heel klein beetje ranja ook heel lekker over de banaan.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties