Shepards Pie Op Mijn Manier

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-04-2001

eenvoudige en goedkope ovenschotel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
olie
2 gesnipperde uien
500 gram lamsgehakt, maar rund is ook lekker
1 el. bloem
1 pakje gepureerde tomaten 450 gram
1 bouillonblokje, verkruimeld
2 tl. worcestersaus
1 kop diepvriesdoperwten
2 paprika's in stukjes
4 hele grote aardappelen
scheutjes melk
versgemalen peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 graden. Fruit de ui in de olie en rul het gehakt. Bak het gehakt tot bijna al het vocht verdampt is. Bloem erdoorheen roeren, gepureerde tomaten, 2,5 dl. water, worcestersaus, erwten en paprika's toevoegen en aan de kook brengen.
25 minuten laten sudderen. Van de aardappelen ondertussen een puree maken, op smaak brengen met zout en peper en een scheutje melk.
Gehaktmengsel in een diepe ovenschaal doen en het mengsel afdekken met de aadrappelpuree.
Wat kaas over de puree strooien en 15 minuten in de oven op 180 graden.

Serveertip

met een salade

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

henrilevison avatar
henrilevison 20-09-2007

Hoi Bianca, Ik heb je recept gisteren gebruikt om iets dergelijks te maken. Beviel erg goed. Ik (en de rest) vond vooral de gehakt met de Worcestershire saus lekker. Ik heb ipv de tomatenpuree, een blikje gepelde tomaten gepureerd en dat erdoor gedaan. In ieder geval dank je wel. gr. Henri

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten