1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Salade a la Querinus

Salade a la Querinus

Door: querinus

  • Internationaal, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-04-2001

Ingrediënten 2 personen


5 grote binten,
Slasaus,
Kwart bloemkool,
Bakje Hollandse witte champignons,
Bakje Hollandse garnalen,
Blikje krab,
Zakje amandelsnippers,
Zakje kokossnippers,
Struikje verse dille,
Teentje knoflook,
Banaan,
Dikke plak achterham of bakje hamblokjes.



Verder heb je nodig


1 pan
2 kommen


Aardappelsalade van strand en land

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook vooraf de aardappelen, in zout naar smaak en een half struikje dillen, tot ze licht kruimig zijn.
Laat de aardappelen met de dillen afkoelen en voeg een beetje knoflook toe.
Snij de champignons in plakjes.
Snij de verse dillen in snippers.
Snipper de knoflook fijn.
Snij de plak ham in blokjes.


Bereidingswijze

Voeg ruim slasaus toe aan de aardappelen.
Voeg toe: Klein gebroken bloemkoolwolkjes, de champignonplakjes, de hamblokjes, de helft van de garnalen, de krab met het vocht en een half teentje fijngesneden knoflook.
Roer alles doorelkaar en laat even inwerken.
Garneer het oppervlak met de bananenplakjes.
Voeg nog wat slasaus over het hele oppervlak.
Leg de rest van de garnalen er in.
Strooi de Amandelsnippers erover uit.
Strooi de kokossnippers er over uit.
Strooi het restant gesneden dillen erover uit.

Serveertip

Als afmaker kun je desgewenst kaviaar toevoegen.
Voor zalmliefhebbers kan ook zalm aan de inhoud worden toegevoegd.
Het is gewaagd, maar ik heb ervan genoten, tot mijn eigen verbazing.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van querinus
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top