Luchtig Mexicaans Groente-omelet Met Corona

  • Mexicaans, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-04-2001

Corona is een heel populair Mexicaans bier. Corona wordt vaak uit de fles gedronken met een schijfje limoen in de hals.
Een andere bekende Mexicaanse biersoort is de Negra, een roodbruin bier met een zoet, kruidig aroma, waarin accenten van bittere chocolade te proeven zijn.
De Corona maakt deze kruidige groenteomelet lekker luchtig. Geef de omelet als een uitgebreide lunch of met een frisse groenekruidensalade en een warm Turks brood als een compleet hoofdgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 dl Corona, 30 g boter, 30 g bloem, 6 eieren, gesplitst, 1 dl slagroom, 50 g maiskorrels (blik), 50 g diepvriesdoperwten, 1 rode paprika in repen, 1 el fijgnesneden peterselie, 1 el fijngesneden basilicum, zout, cayennepeper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ingevette ovenschaal

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 200 gr., bier in een steelpan verhitten. in een andere steelplan boter smelten, bloem erdoor roeren en al roerende 2 min zachtjes bakken zonder te laten kleuren. Bloem met een garde door het bier kloppen tot een gladde gebonden saus ontstaat, eidooiers met slagroom loskloppen, van vuur af eidooiermengsel, mais, doperwten, paprikarepen, peterselie en basilicum door de saus roeren.

Bereidingswijze

Groentemengsel op smaak brengen met zout en cayennepeper en tot lauw laten afkoelen. Intussen eiwitten stijfkloppen tot hoge pieken, stijfgeklopt eiwit door groentemengsel kloppen, omelet mengsel in ingevette ovenschaal scheppen en in het midden van oven in 20 min gaar laten worden. Uit de oven iets laten afkoelen en in blokjes of in punten snijden. Serveren met een groenekruidensalade en lekker met een warm Turks brood (pide).

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten