1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Visterrine

Visterrine

Door: zoet-zuur

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-04-2001

Ingrediënten


450 gr kabeljauw- 2 kleine sjalotjes- 2 eieren-80 gr boter- 3 dl room- 30 gr peterselie- 30 gr kervel- 20gr bieslook- pezo


Verder heb je nodig


Saus: 2 sjalotjes- 250 gr diepvries erwten- 1,5 dl visbouillon-1/2 kippebouillonblokje- 1/2 dl w. wijn-31/2 dl room- 40 gr boter-pezo


Ontdek meer:

Voorbereiding

Maal in de robot het vlees van de vis, de sjalotjes, de eieren, de boter en de pezo.Voeg langzaam de slagroom toe en zorg ervoor dat alles zeer koud blijft.Verdeel dit over twee kommen.In een van die kommen voegt u de gehakte kruiden toe en zet alles 1 h. in de frigo.Beboter een terrine en leg de bereiding in lagen op elkaar: natuur-kruiden-natuur.Bedek met een aluminiumpapier en zet au bain-marie in een oven van 180? gedurende 45'.

Bereidingswijze

Saus:Laat de erwtjes even koken en verfris ze.Passeer ze door de mixer ,voeg de boter met stukjes toe alsook 1/2 dl room.Fruit de sjalotjes glazig, voeg de visbouillon toe,de w.wijn en de rest van de room en laat alles even inkoken.voeg z en p toe en voeg beetje bij beetje de puree van de erwten toe terwijl u goed roert.

Serveertip

Snijd de terrine in tranches en serveer warm met de saus



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zoet-zuur
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top