Gevulde Kipfilet Met Lente Ui-Knoflooksaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-04-2001

Kipfilets gevuld met spinazie rauwe ham en mosterd.Heerlijk

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 enkele kipfilets, 2 el.fijne mosterd, 4 plakjes rauwe ham, 50 g.verse spinazieblaadjes, 30 g.boter, 1/4 dl.droge witte wijn, 600 g.dunne prei gehalveerd, 1 dl.slankroom, 1 zakje lente-ui-knoflook saus, cocktailprikkers
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan, koekenpan, aluminiumfolie

Voorbereiding

Snij de kipfilets als een zakje open, bestrijk de binnenkant met wat mosterd, leg in elke filet een plakje ham en een pluk spinazieblaadjes. Steek de filets dicht met een cocktailprikker.

Bereidingswijze

Verhit 15 g boter in een braadpan en bak de kipfilets in 7 min.rondom bruin. Blus het bakvet af met de wijn, roer de aanbaksels goed los en bak de kipfilets in 20 min.zachtjes gaar. Verhit ondertussen 15 g.boter in een koekenpan en bak de preitjes in 20 min.zachtjes goudbruin. Keer ze af en toe. Neem de kipfilets uit de pan en hou ze warm in aluminiumfolie. Zeef het bakvocht, voeg de room toe, vul het met water aan tot 2 dl.en breng het aan de kook. Voeg de inhoud van het zakje lente-ui-knoflooksaus toe en bereid verder volgens de beschrijving. Serveer de kipfilets met de saus en gesmoorde prei.

Serveertip

Lekker met krieltjes, omgeschud met peterselie

Laatste reacties

donald_v avatar
donald_v 19-04-2002

inderdaad heerlijk

jspeelman avatar
jspeelman 14-10-2001

tongstrelend!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten