Noord-Afrikaanse Eend Met Harissa En Saffraan

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Een eenpansgerecht met pittige pepersaus uit Noord afrika

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel olijfolie, 1 eend, 1 flinke ui in ringen, 1 teentje knoflook geperst, 1 theelepel gemalen komijn, 400 ml kippenbouillon, sao van 1/2 citroen, 1-2 theelepels harissa, 1 kaneelstokje, 1 theelepel saffraandraadjes, 50 gram zwarte olijven, 50 gram groene olijven, schil van 1 ingelegde citroen op olie, uitgelekt en in reepjes gesneden, 2-3 eetlepels gehakte koriander, zout, versgemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De olie in een braadpan verhitten en hierin de stukken eend aan alle kanten bruin bakken.De eend met een schuimspaan uit de pan nemen. De ui met de knoflook in het bakvet 5 minuten bakken tot de ui zacht is. De komijn toevoegen en al roerend 2 minuten bakken. De bouillon en het citroensap erbij gieten en de harissa, het kaneelstokje en de saffraandraadjes erdoor roeren en de bouillon aan de kook brengen. de eend terug in de pan leggen met de olijven en de reepjes ingelegde citroen en zout en peper naar smaak. Het vuur temperen en de eend met een deksel op de pan 45 minuutjes zachtjes koken tot hij door en door gaar is. Kaneelstokje verwijderen . De fijngehakte koriander erdoor roeren en garneren met de blaadjes koriander

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bizie_lizie avatar
bizie_lizie

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten