1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Kip Met Zwarte Bonen En Cashewnoten

Kip Met Zwarte Bonen En Cashewnoten

Door: meatteam1

  • Thais,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 14-04-2001

Ingrediënten 4 personen


*2 el plantaardige olie*30 gr ongezouten cashewnoten*185 ml water*4 tl aardappelzetmeel*2 tl fijngehakte knoflook*500 gr kipfilet of ontbeende kippenbout, in blokjes van 2 cm*1-2 el Thaise chilipuree*1 el zwarte bonensaus*



Per portie 280 kcal/1175 KJ.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De olie in de wok verhitten. De cashewnoten op een laag vuur in 1 1/2 min. goudbruin bakken. Uit de pan nemen en goed uit laten lekken op keukenpapier. Maak in een kommetje een papje van aardappelzetmeel met water. Apart zetten.

Bereidingswijze

De in de wok achtergebleven olie opnieuw verhitten. De knoflook daarin op een hoog vuur 5 sec roerbakken. Het kippenvlees toevoegen en 3 min. roerbakken tot het gaar is. De chilipuree en de zwarte bonensaus toevoegen en 15 sec. roerbakken. De cashewnoten erdoor roeren. Het aardappelzetmeelpapje nog een keer doorroeren en dan in de wok gieten. Ongeveer 30 sec. verwarmen tot de saus indikt en helder wordt. het gerecht in een schaal serveren.

Serveertip

TIPS:Dit gerecht krijgt meer kleur en smaak als U 200 gr peultjes en 100 gr waterkastanjes toevoegt.
*Hebt U geen zwarte bonensaus, dan kunt U in plaats daarvan ook 1 el gewassen gezouten zwarte bonen uit blik gebruiken of 1 el gedroogde, gezouten zwarte bonen. Deze 5 min. in water wellen, vervolgens met 4 tl warm water in een kruidenmolen tot een pasta pureren.
**In bonensaus met de naam zwartebonenknoflooksaus zit al knoflook, dus dan hoeft U niet zoveel knoflook te gebruiken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top