
* 250gr boter* 175 gr suiker(fijne)* 5 eieren(gesplitst)* 3 el. sinaasappelmarmelade* 1 st sinaasappelrasp * 3 el. sinaasappellikeur * zout naar smaak * 250 gr. zelfrijzenbakmeel * 1 tl bakpoeder * 4 plak geconfijte sinaasappel.
Cakevorm ingevet ( 2ltr.)
Deze cake hoort bij koninginnedag
Oven voorverwarmen op 170 gr.
* Boter met suiker licht en romig kloppen.
* Eidooiers er een voor een doorheen kloppen.
* marmelade,rasp en likeur erdoor roeren
* eiwitten stijfkloppen met snufje zout.
* bakmeel (gezeefd)en bakpoeder mengen.
* Eiwiiten en bakmeel afwisselend in gedeelte door dooiermengesel spatelen.
* Beslag in vorm schenken en in midden van de oven in ca. 1 uur lichtbruin bakken.
* cakevorm in de vorm iets laten afkoelen.
* Daarna uit de vorm halen en op het rooster verder laten afkoelen.
* Bovenkant van de cake royaal met de gehakte sinaasappelplakjes garneren.