Oranje Cake

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-04-2001

Deze cake hoort bij koninginnedag

Deel dit recept

Ingrediënten 16 personen
* 250gr boter* 175 gr suiker(fijne)* 5 eieren(gesplitst)* 3 el. sinaasappelmarmelade* 1 st sinaasappelrasp * 3 el. sinaasappellikeur * zout naar smaak * 250 gr. zelfrijzenbakmeel * 1 tl bakpoeder * 4 plak geconfijte sinaasappel.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cakevorm ingevet ( 2ltr.)

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 170 gr.

Bereidingswijze

* Boter met suiker licht en romig kloppen.
* Eidooiers er een voor een doorheen kloppen.
* marmelade,rasp en likeur erdoor roeren
* eiwitten stijfkloppen met snufje zout.
* bakmeel (gezeefd)en bakpoeder mengen.
* Eiwiiten en bakmeel afwisselend in gedeelte door dooiermengesel spatelen.
* Beslag in vorm schenken en in midden van de oven in ca. 1 uur lichtbruin bakken.
* cakevorm in de vorm iets laten afkoelen.
* Daarna uit de vorm halen en op het rooster verder laten afkoelen.
* Bovenkant van de cake royaal met de gehakte sinaasappelplakjes garneren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten