1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Aardappelsalade
  5. Aardappelsalade Met Haring

Aardappelsalade Met Haring

  • Nederlands, Salade
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-04-2001

Ingrediënten


3 aardappelen
0.5 paprika, rode
2 lente-uitjes
2 haringfilet
2 appels, zure, harde
3 el. yoghurt
1 el. citroensap
1 el. zilveruitjes
Zout
Peper


Verder heb je nodig


Benodigde materialen: een houten prikker of vork, wat wit keukenpapier, een handdoek of wat aluminiumfolie en een grote mengkom.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De aardappelen schoon boenen, droog deppen, met een houten prikker of vork enkele malen inprikken, op een dubbele laag wit keukenpapier in een cirkel in de magnetron leggen en in 8 tot 10 minuten op 100 procent net gaar maken. Halverwege de bereidingstijd eenmaal omdraaien. De aardappelen in een handdoek gewikkeld of in aluminium verpakt 10 minuten laten nagaren. De schil verwijderen, de aardappelen in dunne plakjes snijden en deze laten afkoelen.

In een grote mengkom het citroensap met de yoghurt, de zilveruitjes en zout en peper naar smaak door elkaar roeren. De appels schillen, het klokhuis verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. Deze direct door de saus roeren om verkleuren te voorkomen. De schoongemaakte paprika en lente-uitjes zeer klein snijden en eveneens door de saus roeren. De haringen in stukjes snijden en met de plakjes aardappel voorzichtig door de saus scheppen.

De salade afgedekt circa een uur in de koelkast zetten.

Lekker met vers geroosterd brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moon34


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moon34
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top