Broccolisalade Kreta

  • Grieks, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-04-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g broccoli

zout, peper

200 g feta

100 g zwarte olijven, ontpit

6 eetl.

sap van 1 citroen

1 teentje knoflook, fijngehakt

paar blaadjes fijngeknipte munt of marjolijn

2 hardgekookte eieren

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de broccoli schoon. Schil zo nodig de stelen, halveer ze en snijd ze in stukken. Verdeel de bloem in roosjes. Blancheer de stelen ca. 5 minuten en de roosjes ca. 3 minuten in kokend water met zout. Spoel de broccoli af in een vergiet onder koud stromend water. laat ze afkoelen, uitlekken en doe ze in een slaschaal.

Bereidingswijze

Voeg de in blokjes gesneden feta en de - zo nodig - gehalveerde olijven toe. Klop een dressing van olie, citroensap, knoflook, munt en peper. Schenk deze over de salade.

Serveertip

Garneer met de in parten gesneden eieren.

Lekker met turks brood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten