1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Linzensoep
  5. rode linzensoep

rode linzensoep

  • Turks, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-04-2001

Ingrediënten 4 personen


- 1 kleine prei (alleen het wit gedeelte) - 1 ui - 1 stengel bleekselder - 1 wortel - 1 knoflook - 150gr rode linzen (koop je best in een natuurvoedingszaak) - 1l groenteboullon - 1 eetlepel olijfolie - 1 laurierblaadje - een beetje peper en zout - 2 sneedjes brood - TURKSE KRUIDEN -1/4 koffielepel komijnzaad - 1/4 koffielepel kurkuma - 1/4 koffielepel korianderpoeder - een snuifje chilipoeder


Verder heb je nodig


- kookpan - houten lepel - snijplank - aardappelmes - mixer- uitsteekvormpjes ( bijv, ster, maan, ...) - broodrooster of grill


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- zoek Turkije op de wereldkaart of de wereldbol -

Bereidingswijze

- maak de groenten schoon - rasp de wortel - was de selder en prei - snij de groenten fijn (hou de ui apart) - verwarm de kookpan met de olijfolie - laat de ui en de look even bakken - voeg de komijnzaadjes toe en laat poffen - doe de andere groenten erbij en roer regelmatig om - giet er de bouillon over, doe er dan de linzen en de kruiden bij - laat 30min koken - rooster ondertussen de broodjes en steek er, als ze nog warm zij , met een uitsteekvorm een figuurtje uit - haal het laurierblad uit de soep -

Serveertip

- dien de toastjes samen met de soep op -



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van a082306


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van a082306
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top