Satesaus

  • Indonesisch, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-04-2001

Deel dit recept

Ingrediënten
1 sjalotje

2 tenen knoflook

arachideolie

2 cm gemberwortel

1/2 tl laospoeder

mespunt koenjit

1 tl ketoembar

1/2 tl djinten

4 volle el grove pindakaas

1/2 el bruine suiker

2-3 el ketjap manis

2 dl kokosmelk

1/2 - 1 el citroensap

sambal
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snipper het sjalotje en fruit deze zachtjes met de knoflook uit de pers in 1/2 el olie. Bak de geschilde en geraspte gemberwortel 1 min. mee en roer dan de kruiden erbij. Roer de pindakaas, bruine suiker en ketjap erdoor en laat het mengsel al roerend zachtjes 2-3 min. bakken. Voeg de kokosmelk en citroensap toe en roer het tot een egale saus. Voeg naar smaak sambal toe. De saus blijft ca. 1 week goed in de koelkast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten