1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Satesaus

Satesaus

  • Indonesisch, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-04-2001

Ingrediënten


1 sjalotje
2 tenen knoflook
arachideolie
2 cm gemberwortel
1/2 tl laospoeder
mespunt koenjit
1 tl ketoembar
1/2 tl djinten
4 volle el grove pindakaas
1/2 el bruine suiker
2-3 el ketjap manis
2 dl kokosmelk
1/2 - 1 el citroensap
sambal



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper het sjalotje en fruit deze zachtjes met de knoflook uit de pers in 1/2 el olie. Bak de geschilde en geraspte gemberwortel 1 min. mee en roer dan de kruiden erbij. Roer de pindakaas, bruine suiker en ketjap erdoor en laat het mengsel al roerend zachtjes 2-3 min. bakken. Voeg de kokosmelk en citroensap toe en roer het tot een egale saus. Voeg naar smaak sambal toe. De saus blijft ca. 1 week goed in de koelkast.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top