paasbrunch eitjes.
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Voor bij de paasbrunch.
Ingrediënten
Hartige eieren:250 gram roomboter of mayonaise
1 theelepel kerrie
8 eieren
Gevulde chocolade-eieren met
chocolademousse:
250 gram chocolade puur
125 gram suiker
6 eiwitten
500 ml slagroom
3 eidooiers
1 eetlepel cognac
6 halve chocolade paaseieren
Voorbereiding
Pan, spuitzak, vork
Bereidingswijze
Kook de eieren gedurende 8 minuten, halveer de eieren en verwijder het eigeel. Stamp de eidooiers fijn, voeg mayonaise toe en meng de mayonaise goed door de eidooiers tot het de gewenste dikte heeft. Voeg naar smaak kerriepoeder, zout en peper toe en meng deze kruiden er goed doorheen. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de eitjes vol met de vulling.
Bereidingswijze eieren gevuld met chocolademousse:
Zet een pan warm water op laag vuur en zet daarin een kleiner pannetje met chocolade erin. Laat de chocolade smelten. In die tussentijd kunt u de 6 eieren scheiden en slaat u de 6 eiwitten op. Voeg een klein beetje suiker toe en sla de eiwitten verder op tot ze stevig is.
Als de chocolade gesmolten is, voegt u de 6 eidooiers toe aan de chocolade, samen met een scheut cognac. Goed mengen en een deel van de ongezoete slagroom toevoegen. Meng dit weer goed door elkaar en voeg de gehele inhoud toe aan de eiwitten. Voeg het laatste deel ongezoete slagroom toe en spatel alles voorzichtig door elkaar. Vul de opengebroken chocolade-eitjes met de chocolademousse.
Serveertip
Serveer deze gevulde zoete en hartige eieren bij de paasbrunch, met heerlijke verse broodjes en salades. Eet smakelijk en fijne paasdagen!