1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. paasbrunch eitjes.

paasbrunch eitjes.

Door: jacoliengarde

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-04-2001

Ingrediënten


Hartige eieren:
250 gram roomboter of mayonaise
1 theelepel kerrie
8 eieren

Gevulde chocolade-eieren met
chocolademousse:
250 gram chocolade puur
125 gram suiker
6 eiwitten
500 ml slagroom
3 eidooiers
1 eetlepel cognac
6 halve chocolade paaseieren




Voor bij de paasbrunch.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pan, spuitzak, vork

Bereidingswijze

Kook de eieren gedurende 8 minuten, halveer de eieren en verwijder het eigeel. Stamp de eidooiers fijn, voeg mayonaise toe en meng de mayonaise goed door de eidooiers tot het de gewenste dikte heeft. Voeg naar smaak kerriepoeder, zout en peper toe en meng deze kruiden er goed doorheen. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de eitjes vol met de vulling.



Bereidingswijze eieren gevuld met chocolademousse:

Zet een pan warm water op laag vuur en zet daarin een kleiner pannetje met chocolade erin. Laat de chocolade smelten. In die tussentijd kunt u de 6 eieren scheiden en slaat u de 6 eiwitten op. Voeg een klein beetje suiker toe en sla de eiwitten verder op tot ze stevig is.


Als de chocolade gesmolten is, voegt u de 6 eidooiers toe aan de chocolade, samen met een scheut cognac. Goed mengen en een deel van de ongezoete slagroom toevoegen. Meng dit weer goed door elkaar en voeg de gehele inhoud toe aan de eiwitten. Voeg het laatste deel ongezoete slagroom toe en spatel alles voorzichtig door elkaar. Vul de opengebroken chocolade-eitjes met de chocolademousse.

Serveertip

Serveer deze gevulde zoete en hartige eieren bij de paasbrunch, met heerlijke verse broodjes en salades. Eet smakelijk en fijne paasdagen!





Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoliengarde
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top