Italiaans paasbrood

  • Italiaans, Brood
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 11-04-2001

Makkelijk, mooi en lekker! Eventueel kun je het deeg laten kneden en rijzen in de bbm.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 g bloem, zout, 75 g suiker, 25 g gist, 2 dl melk, 75 g boter, 2 eieren, 1 tl geraspte citroenschil, 75 g sukade in stukjes, boter om in te vetten, melk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm van 26 cm

Voorbereiding

Doe de bloem met het zout en de suiker in een kom en maak in het midden een kuil. Los de gist op in de lauwwarme melk en giet dit in de kuil. Smelt de boter maar laat deze niet warm worden. Giet de boter in de kuil. Klop de eieren los en voeg ze toe. Voeg de geraspte citroenschil toe en kneed alles tot een soepel deeg dat niet meer aan de handen en de kom plakt.
Laat het deeg 1 uur rijzen.

Bereidingswijze

Beboter de springvorm.
Kneed de sukadestukjes door het gerezen deeg. Verdeel het deeg vervolgens in vier stukken en maak daar vier bollen van. Leg de bollen tegen elkaar aan in de springvorm en laat nog eens 20 minuten rijzen.
Verwarm intussen de oven voor op 220 graden.
Bestrijk de bovenkant van het deeg met melk en bak het brood in ongeveer 30 minuten gaar en bruin. Het brood is klaar zodra het hol klinkt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten