1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Jambalaya
  6. Jambalaya

Jambalaya

Door: jjmaat

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-04-2001

Ingrediënten 3 personen


100 gr chorizo, 100 gr ham, 50 gr garnalen, 150 gr rijst, 1 rode paprika, 1 ui, 1 blik tomatenstukjes, 1 teen knoflook, 1/2 bouillonblokje, 1 tl chilipeper, 1 tl cayenne, 1 tl tjim, 1 tl suiker, 1 dl water, olijfolie, zout, peper & peterselie.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de chorizo, ham, ui, paprika, ui en knoflook fijn.

Bereidingswijze

Fruit de ui en de knoflook aan in de olijfolie, voeg de paprika toe en bak het geheel 1 minuut door. Voeg de rijst toe en roer deze door de olie tot ze begint te glimmen. Voeg de kruiden, suiker, tomatenstukjes, bouillonblokje en het water toe. Laat dit een minuut of 10 pruttelen.
Voeg de ham en chorizo toe. Het gerecht is klaar als de rijst gaar en nog vochtig is.
Voeg de garnalen toe en laat deze doorwarmen.
Maak de Jambalaya op smaak met zout, peper en peterselie.

Serveertip

Verse peterselie over het gerecht ziet er gezellig uit en smaakt erg goed.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jjmaat
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top