Scampi's op zijn thais met rode curry

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Een heerlijk gerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gr rauwe scampi, (4 stuks apart houden van medium grote scampi), 2 eetl. rode currypasta, 2 eetl. vissaus ('nam pla), 2 eetl. oestersaus, (gehakte knoflook, fijngesneden chilipepertje (rood of groen), geraspte korianderwortel= samen 1 eetlepel), 1 ei, handvol basilicumblaadjes, bananenblad, aluminiumfolie, 1 kopje kokoscreme (het vaste gedeelte van een blik kokosmelk)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Grillpan

Bereidingswijze

Maak de scmapi schoon. Kerf met de punt van een scherp mesje de rugzijde in en verwijdig zorgvuldig het darmkanaal. Laat kop en staart zitten. Hou 4 scampi's heel en hak de rest in stukjes. Hak het chilipepertjes heel fijn (verwijder de zaadjes), rasp de korianderwortel. Hak het gepelde knoflookteentje fijn. Doe de fijngehakte stukjes scmpi in een kom samen met de rode currypasta, de kokoscreme, knoflook, gehakte chilipeper en geraspte korianderwortel. Roer alles goed door elkaar. Voeg er het hele ei aan toe, de vissaus en de oestersaus en roer flink om tot alle ingredienten vermengd zijn. Spoel de basilicumblaadjes en dep ze droog met keukenpapier. Knip uit een bananenblad een vierkant van ca. 30 cm. en leg het op een vel alu-folie dat een stuk groter is. Leg er een bedje van basilicumblaadjes op, het kruiden-scampimengsel en de hele scampi's. Licht een zijde van het vel alu-folie op, zodat het bananenblad gemakkelijker kan opgerold worden. Vouw het bananenblad daarna aan alle kanten goed dicht en vouw er het vel alu-folie overheeN. Verhit een grillpan tot ze gloeiend heet is. Leg er het scampipakket op en laat het 5' bakken. Verwijder de alu-folie en schuif het pakketjes op een serveerschotel. Maak het aan tafel open. Serveer er witte rijst bij. (Verminde de hoeveelheid chilipeper wanneer je zo niet van hete gerechten houdt.

Serveertip

(Deze ingredienten zijn te verkrijgen in Oosterse speciaalzaken: Sun Wah, Van Wezenbeeckstraat 16-18 te Antwerpen, Thailand market - Van Wesenbeeckstraat 40 te Antwerpen.)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lynneke avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten