1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pesto
  5. Pesto

Pesto

Door: femkemireille

  • Italiaans, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 11-04-2001

Ingrediënten 2 personen


- 1 bosje verse basilicum (ca. 30 gram)
- zout
- peper
- 2 gepelde tenen knoflook
- 30 gram pijnboompitten
- 75-100 ml olijfolie
- 2 el geraspte schapenkaas
- 2 el geraspte parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


# keukenmachine of staafmixer


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Pureer de basilicumblaadjes, knoflook en pijnboompitten met behulp van de keukenmachine of staafmixer en meng de kaas erdoor.
2 Roer er zoveel olie door als nodig is om een smeu?ge dikke pasta te krijgen. Breng de pesto op smaak met zout en peper.

Serveertip

Lekker voor op focaccia of bij pastagerechten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van femkemireille
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top