Watergruwel

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-04-2001

Deel dit recept

Ingrediënten
100 gram parelgort, 1 liter water, 3 dl bessensap, citroenschil pijpkaneel, 150 gram rozijnen, 100 gram suiker.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de gort en zet ze op met het weekwater, een of meerdere dun afgesneden citroenschilletjes en een stukje pijpkaneel. Was de rozijnen, voeg deze toe en kook ales tezamen in ongeveer 1 uur gaar en enigszins gebonden. Doe het bessensap erbij, haal de citroenschiletjes en de pijpkaneel eruit en maakt de waterguwel - die in het noorden des lands ook wel "krentjesbrij"genoemd wordt- op smaak af met suiker.

Serveertip

Serveer het gerecht warm of koud.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten