1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Watergruwel
  5. Watergruwel

Watergruwel

  • Nederlands,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-04-2001

Ingrediënten


100 gram parelgort, 1 liter water, 3 dl bessensap, citroenschil pijpkaneel, 150 gram rozijnen, 100 gram suiker.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de gort en zet ze op met het weekwater, een of meerdere dun afgesneden citroenschilletjes en een stukje pijpkaneel. Was de rozijnen, voeg deze toe en kook ales tezamen in ongeveer 1 uur gaar en enigszins gebonden. Doe het bessensap erbij, haal de citroenschiletjes en de pijpkaneel eruit en maakt de waterguwel - die in het noorden des lands ook wel "krentjesbrij"genoemd wordt- op smaak af met suiker.

Serveertip

Serveer het gerecht warm of koud.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top