Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. Schwarzwalder Kirschtorte

Schwarzwalder Kirschtorte

Door: erie_fraters

  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-04-2001

Ingrediënten 1 personen


1 eierdooier
3 eetl heet water
zoetstof naar smaak
1/2 theel vanille-essence
1 theel bakpoeder
1,5 theel ongezoete cacao
25 gr magere melkpoeder
1 stijfgeslagen eiwit
2 theel halfzoete kersenjam
1 blaadje gelatine
1 theel citroensap
1 verkruimeld ijsblokje



WW-recept voor 1 persoon

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop de eierdooier schuimig met het hete water.
Voeg vanille-essence, bakpoeder, cacao en 4
eetl magere melkpoeder toe.
Spatel voorzichtig het eiwit door de massa.
Doe het deeg in een vorm van aluminiumfolie of
een vuurvast schaaltje met een doorsnede van
ongeveer 15 cm. Laat het gebak in een oven op
175 gr C / stand 3 in ongeveer een 1/2 uur gaar
worden. Laat afkoelen. Week het blaadje gelatine.
Verwarm 3 eetl water en los de gelatine hierin op.
Klop de gelatine oplossing met 3 eetl magere
melkpoeder, citroensap, ijsblokjes en zoetstof naar
smaak tot een schuimige massa, die in punten omhoog
staat. Bestrijk de taart met kersenjam en schep de
'room' hierop.

Serveertip

Dit recept bevat: 1 eiwit-variatie, 1 melk-variatie EN 28 Kcal / 118 KJ.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top