1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Droge Rijst

Droge Rijst

  • Nederlands,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-04-2001

Ingrediënten


250 gram rijst, 1/2 liter water, 1 theelepel zout.


Verder heb je nodig


Uit doelmatigheidsoogpunt of uit zuinigheidsoverwegingen werd - indien de voorkeur uitging naar gesmolten boter - de boter in een kommetje in de halfgare rijst gezet. Als de rijst gaar was, was de boter gesmolten. Ook suiker en kaneel werden wel tegelijk met de boter in het kommetje gedaan.


Alhoewel velen thans griezelen van het idee rijst als nagerecht, dus zoet, te nuttigen, kan niet voorbijgegaan worden aan het feit dat het in vroeger jaren heel gebruikelijk was! Slechts " indischgasten" hadden weet van nasi en en wat dies meer zij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Presenteer droge rijst:
met een klont boter, met een klont boter, suiker en kaneel, met bruine suiker, met bressensap of met gestoofde vruchten.

Bereidingswijze

Was de rijst onder stromend water op een zeef of vergiet. Het rijstslijpsel, waardoor rijst gemakkelijk aan elkaar kleeft, spoelt er zodoende af. Als het goed is, dient er zo lang gewassen te worden tot het door de rijst lopende water helder is. Breng het water met het zout aan de kook, stort de rijst erin. Roer zodra het water kookt met een houten lepel door de rijst van de bodem. Zet de pan op een laag pitje en laat de rijst verder zonder te roeren in 20 tot 30 minuten gaar worden. Neem de deksel van de pan en geef de rijst 5 minuten gelegenheid geheel droog te worden.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top