Captains Dinner

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-04-2001

Vandaag de dag wordt een "Captains dinner" graag geserveerd als een makkelijke en gezellige maaltijd voor een groter gezelschap. Het kan ook als buffet worden opgediend.

Deel dit recept

Ingrediënten
Grauwe erweten of jonge capucijners, zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de grauwe erwten en week ze ten minste 24 uur in ruim water. Zet ze op met het weekwater en kook ze in 1 1/2 tot 2 uur gaar. Voeg zout toe als de erwten bijna gaar zijn. Schep ze uit het kooknat, breng ze dampend op tafel, waar in kleine schaaltjes verschillende bijgerechten staan, zoals:

uitgebakken spekjes, kleine pikante gebraden gehaktballetjes, plakken gerookt pekelvlees, gebakken uien, rauwe uisnippers, mosterd, piccalilly, diverse ingelegde groeten, paprika, knolselderij, zoetzure augurkjes, komkommersla, appelcompote.

Serveertip

Een enkeling serveert er ook nog gekookte aardappelen bij. Vaste regels zijn het niet.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten