Gevuld Chocolade Ei

  • Tussendoortje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-04-2001

Life and cooking

Deel dit recept

Ingrediënten
2 chocolade paaseieren
75 g witte chocolade
75 g rice crispies
8 eetlepels advokaat
0,5 l slagroom
75 g suiker
200 g melkchocolade
4 bollen Hertog Peche Melba ijs

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd met een warm mes de paaseieren in 2 helften, of bestel 4 halve chocolade eieren bij de banketbakker.
Smelt de witte chocolade au bain marie.
Meng in een grote kom de chocolade met de rice crispies. Zorg dat alle rice crispies goed omhuld zijn met chocolade (doordat de chocolade weer gaat stollen blijven de crispies lekker krokant als ze door de slagroom worden gemengd).
Schep 2 eetlepels advokaat in elk ei.
Klop de slagroom met de suiker luchtig en spatel de rice crispies erdoor.Verdeel de slagroom over de eieren en strijk de bovenkant glad met een mes.

Smelt de melkchocolade en vul een cornetje (= papieren spuitzakje) hiermee. Spuit dunne lijntjes chocolade op een bevroren marmeren plaatje of rvs plaatje. De chocolade zal nu metteen stollen en door de temperatuurs"schok" elastisch worden. Steek de chocoladelijntjes met een paletmes van het marmer af en buig dit tot een nestje.

Leg het nestje op het ei. Leg op het midden van het nestje een bol Peche Melba ijs.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten