hete kip

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-04-2001


Ben & Linda Baruel.( de makers)
Dit is best een 'spannend' recept. Er is enige durf voor nodig om het de eerste keer te maken. Maar als u van pittig houdt, moet u het beslist eens proberen. Hete Kip moet 'heet' zijn, maar als u dit recept voor de eerste keer maakt kunt u het beste met Sambal Manis of een andere milde soort sambal beginnen.
Aanbevolen. !!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram kipfilet (of kippenpoulet) -
5 eetl (zonnebloem)olie -
3 grote gesnipperde uien -
2 teentjes knoflook -
1/4 liter bouillon (blokje of poeder) - ( zelf gebruik ik iets minder is de saus dikker)
2 eetl (keuken)azijn -
9 eetl ketjap manis -
4 eetl ketchup -
6 eetl bruine basterdsuiker -
2 eetl sambal (oelek) -
4 eetl pindakaas -
250 a 300 gr. tauge.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 556,78 kcal
Koolhydraten 46,11 g
Eiwitten 31,87 g
Vetten 26,13 g
Benodigdheden
Uit wat eten wij vandaag !!

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in stukjes. Was de tauge.
Verhit de olie in een (braad)pan en braad de kip op matig hoog vuur goed aan. Schep de kip met een schuimspaan weer uit de pan en bak in de achtergebleven olie de uien tot ze glazig zijn.
Pers de knoflook erboven uit en bak deze even mee.
Voeg dan de bouillon toe, evenals de azijn, ketjap manis en ketchup en roer het geheel goed door.
Voeg vervolgens de basterdsuiker, sambal en pindakaas toe evenals het aangebraden kippenpoulet en breng het alles weer aan de kook.

Bereidingswijze

Draai daarna het vuur laag en laat de kip, onder af en toe omroeren, in ca. 15 minuten gaar sudderen.
Voeg als laatste de tauge toe en laat deze in de saus nog even goed warm worden. (De tauge moet wel knapperig blijven).

Serveertip

Lekker met Rijst, Kroepoek en Atjar.

Laatste reacties

Congo avatar
Congo 12-01-2012

Superlekker, maar het was mij nog niet heet genoeg eigenlijk. (ook niet met de oelek sambal) ga nu opzoek naar een pittigere sambal.

pwiggers avatar
pwiggers 18-06-2011

Hoi, Ik heb je kipgerecht gisteren in onze caravan voor 5 personen gemaakt. Viel bij iedereen in de smaak. I.p.v. sambal (was ik vergeten mee te nemen!) heb ik een Spaanse peper met zaadjes gebruikt. I.p.v. taugé (niet te koop ivm de bacterie die nog rondwaart) heb ik 2 preien fijngesneden en op het laatst door het gerecht gedaan. Het was heel erg lekker! Bedankt voor het recept. Hartelijke groet, Petra

margo77 avatar
margo77 08-06-2009

We hebben zitten smullen! Erg lekker! Lekker heeeeet!

deonart avatar
deonart 08-01-2005

bedankt! Deon

angelina23 avatar
angelina23 19-04-2003

een 10 met een griffel en een zoen van de juf. het was erg lekker we gaan het zeker vaker eten. groetjes agnes

orphan avatar
orphan 23-04-2002

Het was in 1 woord HEERLIJK...ik maakte voorheen ook hete kip maar heel anders dan dit..we hebben er zelfs meer sambal bij gedaan maar wij houden dan ook wel van heet eten.Bedankt je staat bij mijn favorieten

ketelkok avatar
ketelkok 09-02-2002

Bedankt voor dit recept het heeft al verschillende keren succes gegeven! Ada

sallie avatar
sallie 26-09-2001

Heerlijk! Ik heb hier en daar wat aangepast: 450 gr kipfilet, bakboter ipv olie, 4 teentjes knoflook, 1/4 liter kippebouilon (kant en klaar), 3 eetlepels bruine basterdsuiker (ipv 6) en 150 gr tauge. Bereiding: de kip bijna gaar bakken, niet helemaal, daarna eruit halen, later er weer bij doen en dan nog circa 8 minuten laten gaar sudderen. Laatste 5 minuten tauge toevoegen. Ik heb het geserveerd met atjar tjampoer en peultjes.

pernette avatar
pernette 31-07-2001

ik heb dit recept gisteren gemaakt en ik vond het onwijs lekker! Dit ga ik zeker vaker maken.

adeline_a avatar
adeline_a 16-04-2001

Ha Frida, echt een "top"recept! Snel favoriet gezet :o) Bedankt voor het plaatsen ervan. Liefs van An

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten