1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Zalm
  6. Risotto Met Zalm En Artisjokbodems

Risotto Met Zalm En Artisjokbodems

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-04-2001

Ingrediënten 2 personen


1,5 kopje droogkookrijst, zoete witte wijn, groentebouillon, 200 gram gerookte zalm, een groot blik artisjokkenbodems, 1 grote rode ui, kruiden-geitenkaas, olijfolie, italiaanse kruiden


Verder heb je nodig


Oven, ovenschotel, pan met deksel, snijplank, kaasschaaf


Mediterraan Rijstgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- snij de grote ui in stukjes, evenals de zalm,
- maak plakjes van de kaas
- verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

- bak de ui in de olijfolie
- voeg de rijst toe en schep deze goed door de olie, zodat deze glazig wordt, voeg eventueel wat extra olie toe
- vervang de op de verpakking aangegeven hoeveelheid water door een mengsel van witte wijn en groentebouillon, verhouding 1:1, voeg dit vervolgens toe aan de rijst en breng dit geheel aan de kook, zet dit vervolgens op een laag pitje en laat het gaar koken
- haal de pan van het vuur, schep de zalm door de risotto en breng het geheel op smaak met italiaanse kruiden
- leg de artisjokkenbodems in de ovenschaal, schep het zalm-risottomengsel over de artisjokkenbodems heen en bedek het geheel het een stevige laag kruidenkaas
- zet dit geheel in de oven totdat de kaas zacht is

Serveertip

Lekker met een frisse salade



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nemain


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nemain
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top