Mosselen van Herman de Blijker

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Als je mosselen eenmaal op deze manier hebt klaargemaakt, wil je ze eigenlijk niet meer anders. Althans... wij niet!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
* ongeveer een kilo mosselen per persoon
* verse tijm en rozemarijn
* knoflook
* boter
* olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 768,81 kcal
Koolhydraten 41,30 g
Eiwitten 87,20 g
Vetten 27,49 g
Benodigdheden

grote pan

Voorbereiding

Was de mosselen, exemplaren die niet dichtgaan wanneer je er op hebt getikt weggooien. Als mosselen iets te koud zijn, zijn ze ook een beetje verdoofd & reageren ze niet, hou daar rekening mee. De schelpen goed schoonschrobben.

Bereidingswijze

In een grote pan olie en boter goed verhitten. De in stukjes gesneden (of uitgeperste) knoflook eraan toevoegen en de mosselen met schelp & al in de pan doen. Beetje omscheppen. Als de schelpen open gaan staan, de verse kruiden toevoegen. Net zolang bakken tot al het vocht verdampt is en het als een filmpje om de mosselen is gaan zitten.

Serveertip

Gewoon een grote pan of schaal op tafel, lekker met eigengemaakte frietjes (ja, dat kan Den Blijker ook...) of brood. Niet te moeilijk doen, gewoon met je handen eten, schelpen op je bord kiepen.

En wil je weten hoe het eten smaakt als je bij de Blijker zelf gaat eten? Lees dan mijn mijn eerste bezoek aan De Engel of mijn tweede bezoek aan De Engel.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

artisjok avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten