1. Home
  2. Recepten
  3. slagroomsoesjes met veel poedersuiker

slagroomsoesjes met veel poedersuiker

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-04-2001

Ingrediënten


1 dl. water
50 gr. boter
60 gr. bloem
2 eieren
2,5 dl. slagroom
50 gr. suiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bekleed het bakblik met bak papier.
breng het water met de boter aan de kook.
doe de bloem er in een keer bij en roer tot het deeg een bal vormt.
laat het deeg afkoelen.
klop de eieren los en voeg een gedeelte bij het deeg en roer het deeg weer glad.
ga zo door tot dat het deeg zo dik is dat het van de spatel af valt.
roer het deeg nog eens 5 minuten door.
leg kleine bergjes deeg op het bakblik.
zet het bakblik in een oven van 200 graden en laat de soesjes ongeveer 12 minuten rijzen.
temper daarna de oven tot 175 graden en bak de soesjes in 10 minuten lichtbruin.
laat de soesjes afkoelen.
schep de suiker bij de slagroom en klop deze stijf.
knip de soesjes een klein beetje open en spuit de slagroom erin.
bestrooi de soesjes met veel poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gravendeel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gravendeel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top