Gebakken griesmeel

  • Regionaal, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 09-04-2001

Deel dit recept

Ingrediënten
voor de gebakken griesmeel:
7 deciliter melk,
1 mespunt zout,
1/2 citroenschil,
150 gram griesmeel,
50 gram suiker,
25 gram boter,
1 ei,
1 eetlepel melk,
paneermeel,
boter
voor de abrikozensaus:
100 gram gedroogde abrikozen,
aardappelmeel,
suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Giet de melk in een pan en breng met het zout en de 1/2 citroenschil (eerst goed boenen) aan de kook.
Vermeng het griesmeel met de suiker, voeg dit mengsel goed roerend bij de kokende melk en laat alles op een laag vuur 10 minuten doorkoken.
Haal de pan van het vuur, verwijder de citroenschil en roer de boter door de massa. Neem een platte rechthoekige schaal, doe daar de griesmeelmassa in een laag van 2 cm in en laat alles goed koud worden. Klop het ei los met 1 eetlepel melk. Snijd vervolgens dikke repen uit de griesmeelmassa, wentel ze door het losgeklopte ei en haal ze vervolgens door het paneermeel. Neem dan een koekepan, smelt daarin de boter en bak de griesmeelrepen vlug aan alle kanten mooi bruin.

Serveertip

Dien de warme gebakken griesmeel op met abrikozensaus. Week hiervoor 100 gram gedroogde abrikozen en kook ze in het weekwater gaar. Stamp de abrikozen fijn en bind de saus met wat aardapelmeel. Roer naar smaak suiker door de vruchtensaus.

Laatste reacties

melkboertje avatar
melkboertje 18-06-2001

Hier lust het melkboertje wel pap van!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten