VOOR HET DEEG:- 150 gr bloem - 3 eieren - 5 eetlepels water - olie om te bakken VOOR DE VULLING - 500 gr verse kaas - 50 gr rozijntjes - 50 gr gedroogde abrikozen - 3 eetlepels honing - vers fruit(instukjes gesneden) - bloemsuiker
Kleine koekenpan - deegkom - klopper - kleine scheplepel - zeefje
Lekkere gevulde pannekoekjes,
Dans op zijn Russisch: ga gehurkt zitten, vouw je armen over elkaar en spring zo op en neer tot je moe wordt
- roer de verse kaas in een kom door de honing - snij de abrikozen in kleine stukken en meng samen met de rozijnen door de verse kaas - schil het vers fruit, snij in schijfjes - doe de bloem in een deegkom - maak een kuiltje en doe daar de eieren en het water in - klop tot een glad deeg - bak er in een kleine koekenpan kleine pannenkoeken van - smeer tussen twee pannenkoeken een laag verse kaas-vulling en daarop een laag vers fruit - leg het geheel op een bord en bestrooi met wat suiker - je kan ook een gezichtje maken met het fruit op de bovenste pannenkoek
lynneke 29-08-2001
Hallo Milia,
Ik heb dit recept bij mijn favorieten gezet, ik ga het zeker proberen, want ik vind het enorm lekker, ik eet ze gewoonlijk zonder vulling, lekker warm en met lavendelhoning, ook heerlijk!
vr gr
Linda
anita4 24-07-2001
HALLO,
DIT GA IK ZEKER UITPROBEREN! LIJKT ME HEERLIJK!
IK ZET HET FAVORIET, PROBEER HET UIT EN KOM ZEKER TERUG VOOR VERSLAG!
BEDANKT EN TOT ZIENS!
GR.
ANITA
razorbuzz 07-06-2001
Sorry, typfoutje : Hunus moet zijn Humus, met een M. Kun je ook kant en klaar kopen bij Albert Heyn en wellicht ook andere supermarkten.
razorbuzz 07-06-2001
hallo Millia,
Ik ken dit recept uit Israel, waar men het Blichi's noemt en het vooral als hartig voorgerecht gebruikt wordt. Bijvoorbeeld gevuld met Hunus (gestampte kikkererwten), paprika, olijven en verse groente. Wel machtig hoor, maar uiterst smakelijk, zeker als het hoofdgerecht uit vis bestaat. Maar ik ga het zker eens proberen als zoet nagerecht !
Groetjes,
Ray
maryanni 31-05-2001
Hallo Milia,
Dit ga ik eens uitproberen (zonder het dansje dan) - lijkt me lekker. Bedankt
Yanni