1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Sashimi
  5. Sashimi 2

Sashimi 2

Door: vootje

  • Japans, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 08-04-2001

Ingrediënten 4 personen


250 gr. inktvis2 vellen nori (zeewiervellen, te koop bij de toko)100 gr. komkommer


Verder heb je nodig


Scherp mes, schaar


Inktvisrolletjes met nori en komkommer. recept voor 8 rolletjes!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de inktvis tot rechthoeken van 5 x 10 cm. Kerf het oppervlak in met een mes (dan rollen ze straks makkelijker op). Knip de nori in velletjes van 5 x 10 cm. Snijd de komkommer in staafjes van 5 cm. lang. Niet te dik snijden, anders rolt het straks heel moeilijk op.

Bereidingswijze

Leg de inktvis met de ingekerfde kant naar beneden op een snijplank. Leg hierop de nori en in het midden daarbovenop de komkommer.

Rol het geheel nu strak op. De vis zit nu aan de buitenkant. (Dit hoort zo!) Snijd als laatste de rolletjes doormidden.

Serveertip

Serveer met een van de andere sashimi's en eventueel wat sake(te koop bij de toko). Je moet er wel van houden, maar ik zou het zeker eens proberen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vootje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top