Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Spinazietaart

Spinazietaart

Door: fenke

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-04-2001

Ingrediënten 2 personen


Bladerdeeg (ongeveer 7 plakjes)
spinazie (pak 450gram diepvries, niet a la creme, verse spinazie of combi met vers is nog lekkerder...)
dikke plak chevre (zachte geitenkaas)
tomaten (2 stuks)
eieren (2 stuks)
eventueel scheut room
pijnboompitten (handje)
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
olie


Verder heb je nodig


Bakblik (doorsnede ongeveer 24 cm) of crispplaat


Zalig hartige taart, voor de liefhebber van chevre (zachte geitenkaas)

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontdooi spinazie in een pan
vet bakblik of crispplaat in
rooster pijnboompitten
snijd tomaten in plakjes
snijd geitenkaas in brokken

Bereidingswijze

Bekleed bakblik/crispplaat met bladerdeeg
bedek bodem met de plakjes tomaat
strooi hierover de geitenkaas
maal hierover verse zwarte peper
roer door ontdooide spinazie de eieren en eventueel wat room, plus nog wat peper en zout naar smaak
giet de spinazie in het bakblik
strooi hierover de pijnboompitten
in de oven:
* op crispstand, ongeveer 15 minuten
* op ... graden, ongeveer 40 minuten (zie hiervoor de aanwijzingen op het pakje bladerdeeg)
klaar is kees

Serveertip

Serveer met lekker glas witte wijn en een prima salade bijvoorbeeld met o.a. appel en honingdressing.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fenke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top