Shakshuka

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-04-2001
  • Shakshuka

    Shakshuka

    Shakshuka

  • Shakshuka

    Shakshuka

    Shakshuka

Tunesische stoofschotel met paprika en kip, om op een zomerse dag lekker met brood te nuttigen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien
2 paprika's (zelf kleurtje kiezen)
kilo tomaten
4 kippenbouten (ik neem zelf liefst drumsticks)
4 eieren
/- 2 boullionblokjes
verse gemalen zwarte peper
laurierblaadje
olie
zonodig /- halve liter water
turks brood
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mes, groenteplank, pan etc.

Voorbereiding

uien in ringen snijden,
paprika en tomaten in blokjes snijden

Bereidingswijze

uien aanbraden in olie, tomaten en paprika erbijvoegen, eventueel halve liter water toevoegen, kippebouten erop/erin leggen, peper, laurier en boullionblokjes toevoegen en nu op zacht vuurtje allemaal gaar laten koken. De kip moet goed van het bot af kunnen komen. Ondertussen is het een mooie, smakelijke soep geworden.
Terwijl je dit op zacht vuurtje door laat koken, de eieren pocheren in de soep (1 voor 1 op verschillende plaatsen in de pan breken en in de soep laten glijden, vervolgens ongeveer 4 minuten door laten koken)

Serveertip

verdeel over 4 soepkommen, geef er lekker vers turks brood bij.

Laatste reacties

josevangelder avatar
josevangelder 30-06-2021

Lekker hoor. Ik doe er net als ien_3 wat komijn door en ik gebruik kippedijtjes. Ideaal na een werkdag, want het vergt dan heel weinig tijd en toch heb je iets lekkers op tafel staan!

ArualB avatar
ArualB 18-06-2015

Neem ik mee, dank je wel.

ien_3 avatar
ien_3 16-03-2015

doe er nog wat harrisa en komijn door, dan is het een echt Tunesisch soepje,, heerlijk

idskerond avatar
idskerond 27-02-2003

Een recept dat niet kan mislukken. Heerlijk en leuk om te eten.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten