Cajun: Groene Kruidengumbo

  • Amerikaans, Soep
  • 30-60 min.

* Green gumbo *
Traditioneel wordt dit voedzame gerecht tegen het eind van de vastentijd geserveerd, aldus het boek waar dit recept uit afkomstig is. Ik heb nog een recept voor 'Green gumbo', Gumbo z'herbes, uit een ander boek - in het Engels, omdat dat beter is dan een vertaling die misschien niet 100% klopt -, maar wat een heel andere gumbo oplevert!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
350 g ongekookte gerookte casselerrib, 2 el plantaardige olie, 1 grote milde witte ui (grof gehakt), 2-3 tenen knoflook uit de knijper, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde tijm, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 2 stengels bleekselderij (fijngesneden), 1 groene paprika (ontzaad en gehakt), 1/2 groene kool (zonder nerven en in repen), 2 liter lichte bouillon, 200 g raapsteeltjes (in reepjes), 200 g Chinese amsoi* (in reepjes), 200 g spinazie (in reepjes), 1 bosje waterkers (ca. 100 g, in reepjes), 6 lente-uitjes (fijngehakt), 25 g gehakte verse peterselie, 1/2 tl piment, 1 tl nootmuskaat, zout, versgemalen zwarte peper, cayennepeper
Voor het serveren:
warm stokbrood of knoflookbrood

* Amsoi is verkrijgbaar bij Surinaamse winkels en sommige oosterse toko's. Kun je het niet krijgen, gebruik dan paksoi of Chinese kool.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd het vet en zwoerd van het stuk casselerrib en zet het weg. Snijd het vlees in blokjes.

Bereidingswijze

Doe het stukje vet en de olie in een diepe pan en verhit tot het vet sist. Schep er de blokjes vlees, de ui, de knoflook, oregano en tijm door en roerbak ca. 5 minuten op een matig vuur.
Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, selderij en paprika toe en roerbak nog 2-3 minuten. Schep er de kool en bouillon door en breng alles aan de kook. Laat 5 minuten sudderen.
Voeg de raapsteeltjes en de amsoi toe en kook nog 2 minuten. Schep er de waterkers, spinazie en lente-ui door. Draai het vuur laag en laat 1 minuut sudderen nadat het vocht weer aan de kook is gekomen. Voeg vervolgens de peterselie, piment en nootmuskaat toe en breng op smaak met zout, zwarte peper en cayennepeper.
Verwijder het stuk vet en - als je ze kunt vinden - de kruidnagels.
Dien de gumbo onmiddellijk op en serveer met het warme stokbrood of het knoflookbrood.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

unclesamskitchen avatar
unclesamskitchen

Doorsturen

Home Recepten