Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Cajun: Groene Kruidengumbo

Cajun: Groene Kruidengumbo

Door: unclesamskitchen

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-04-2001

Ingrediënten 6 personen


350 g ongekookte gerookte casselerrib, 2 el plantaardige olie, 1 grote milde witte ui (grof gehakt), 2-3 tenen knoflook uit de knijper, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde tijm, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 2 stengels bleekselderij (fijngesneden), 1 groene paprika (ontzaad en gehakt), 1/2 groene kool (zonder nerven en in repen), 2 liter lichte bouillon, 200 g raapsteeltjes (in reepjes), 200 g Chinese amsoi* (in reepjes), 200 g spinazie (in reepjes), 1 bosje waterkers (ca. 100 g, in reepjes), 6 lente-uitjes (fijngehakt), 25 g gehakte verse peterselie, 1/2 tl piment, 1 tl nootmuskaat, zout, versgemalen zwarte peper, cayennepeperVoor het serveren:warm stokbrood of knoflookbrood* Amsoi is verkrijgbaar bij Surinaamse winkels en sommige oosterse toko's. Kun je het niet krijgen, gebruik dan paksoi of Chinese kool.



* Green gumbo *Traditioneel wordt dit voedzame gerecht tegen het eind van de vastentijd geserveerd, aldus het boek waar dit recept uit afkomstig is. Ik heb nog een recept voor 'Green gumbo', Gumbo z'herbes, uit een ander boek - in het Engels, omdat dat beter is dan een vertaling die misschien niet 100% klopt -, maar wat een heel andere gumbo oplevert!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vet en zwoerd van het stuk casselerrib en zet het weg. Snijd het vlees in blokjes.

Bereidingswijze

Doe het stukje vet en de olie in een diepe pan en verhit tot het vet sist. Schep er de blokjes vlees, de ui, de knoflook, oregano en tijm door en roerbak ca. 5 minuten op een matig vuur.Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, selderij en paprika toe en roerbak nog 2-3 minuten. Schep er de kool en bouillon door en breng alles aan de kook. Laat 5 minuten sudderen.Voeg de raapsteeltjes en de amsoi toe en kook nog 2 minuten. Schep er de waterkers, spinazie en lente-ui door. Draai het vuur laag en laat 1 minuut sudderen nadat het vocht weer aan de kook is gekomen. Voeg vervolgens de peterselie, piment en nootmuskaat toe en breng op smaak met zout, zwarte peper en cayennepeper.Verwijder het stuk vet en - als je ze kunt vinden - de kruidnagels.Dien de gumbo onmiddellijk op en serveer met het warme stokbrood of het knoflookbrood.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van unclesamskitchen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top