1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Sachertorte

Sachertorte

Door: fourneau

  • Duits, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-04-2001

Ingrediënten


175 gr bittere chocolade, 6 eieren, 160gr boter, 160gr. suiker, 160gr. bloem, 1 zakje vanillesuiker, ca. 8 eetl. abrikozenjam.
Voor de Glazuur: 150gr. poedersuiker, ca. 3 eetl. water, 2 eetl. cacao.


Verder heb je nodig


Sprinvorm van 22 cm. ?


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breek de chocolade in stukjes. Splits de eieren. Smeer bodem en zijkanten van de vorm in met boter. Verwarm de oven voor op 180?C.

Bereidingswijze

Klop de eiwitten stijf met 60gr. suiker. Smelt de chocolade au bain marie. Roer de boter en 100gr. suiker door de chocolade tot een schuimig mengsel. Voeg een voor een al roerend de eidooiers toe. Spatel er de stijfgeklopte eiwitten door. Roer de bloem en de vanillesuiker door dit mengsel. Stort het mengsel in de sprinvorm. Bak de taart in ? 45 minuten gaar. Laat iets afkoelen en snijd de randen los van de springvorm. Verwijder de rand van de vorm en laat de taart afkoelen. Snijd de taart met behulp van een groot mes horizontaal doormidden. Besmeer de onderste helft met abrikozenjam en leg de bovenste helft er weer op. Maak nu de chocolade-glazuur waarmee de taart, inclusief de randen worden besmeerd. Doe daarvoor het poedersuiker en de cacao in een kom. Roer er beetje voor beetje water door. Schep de glazuur, zodra het mengsel smeerbaar is geworden, op het midden van de taart. Verpreid het met een mes of spatel over en langs de taart.

Serveertip

Versier met gepelde ongezouten walnoten die nog in de vochtige glazuur worden gedrukt.
Ook leuke voor pasen met paaseitjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fourneau
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top