1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. truffelsaus

truffelsaus

  • Frans, Saus/dressing
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-04-2001

Ingrediënten 8 personen


50 gr. uien,
1 teentje knoflook,
2 jeneverbessen geplet,
1 eetl. boter,
1 pot wildfond,
2 kruidnagels,
halve liter witte wijn,
200 ml. madeira,
50 gram ganzenlever,
1 klein potje truffel,
wat rozemarijn,
peter en zout.



Een heerlijke saus met een heel aparte smaak, lekker bij varkenshaas, biefstuk of wild.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Jeneverbessen pletten

Bereidingswijze

Breng de wijn en de fond aan de kook en doe daar de ui, knoflook, jeneverbessen en madeira bij. Voeg de kruiden toe en kook ca. 10 minuten. Snijd de truffel heel fijn. Zeef na het inkoken van ca. 45 minuten tot 1 uur de saus. Voeg de kleine stukjes truffel toe en laat de saus nog een half uurtje zachtjes koken.
Voeg een klontje boter toe om de saus te binden of gebruik een klein beetje allesbinder.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top